+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

HUIS VAN DE TEJERINAS

Schilderijexpo "verslaafde aan de zee" door ulyana korol

De Oekraïense schilder Ulyana Korol exposeert haar zeegezichten in Casa Las Tejerinas

De opening van de tentoonstelling ‘Verslaafd aan de Zee’ vindt plaats op 9 mei om 18.00 uur en is gratis toegankelijk totdat de capaciteit is bereikt.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat kamer 2 van het Casa de Las Tejerinas, gelegen aan de Plaza de las Flores, vanaf 9 mei om 18.00 uur een tentoonstelling zal organiseren van de Oekraïense schilder Ulyana Korol.

Geïnspireerd door haar reizen en passie voor de natuur heeft fotografie haar stempel gedrukt op Ulyana's kunst. Hij past macro-opname toe op zijn aquarellen, waarbij hij aandacht besteedt aan de observatie van de weerkaatsing van licht in het water.

De tentoonstelling, getiteld 'Verslaafd aan de zee', bestaat uit in totaal 23 werken op groot formaat met voornamelijk zeegezichten en andere bloemstukken, gemaakt met de techniek van olieverf op doek met een paletmes. Bijzonder fascinerend zijn de grote pioenrozen, die zij in de zomer van 2021 al in dezelfde ruimte tentoonstelde. Te bezoeken tot en met 22 mei, van dinsdag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 20.00 uur, en op zaterdag vanaf 21.00 uur. 00.00 uur tot 14.00 uur en vanaf 16.00 uur, met gratis toegang.

Ulyana Korol (Lviv, Oekraïne - 1980) is een ervaren Oekraïense schilder die in Spanje woont en wiens werken internationaal zijn gepresenteerd in individuele en groepstentoonstellingen.

Hij stamt uit een familie van artsen. Vanaf zijn vroege jeugd toonde hij creatieve vermogens die enorm werden aangemoedigd door zijn ouders. Kunst is altijd een belangrijk onderdeel van zijn leven geweest. Het verlangen om te creëren kwam tot uiting in Ulyana's eerste solotentoonstelling op negenjarige leeftijd. Nadat ze moeder was van drie kinderen, had ze echter minder tijd voor schilderen. Later, toen de kinderen opgroeiden, vroeg hij zich vaak af: "Waarom vergroot ik het talent dat mij is toegekend niet?" Eindelijk, alsof een onzichtbare hand haar weer in slaap leidde, kocht Ulyana doeken en olieverf en begon met grotere passie te schilderen. Dit gebeurde in de zomer van 2014 en sindsdien is de kunstenaar veel bezig op creatief gebied.

Het belangrijkste idee van zijn kunst is om via zijn werken de emotie van geluk over te brengen, en ook de liefde voor de natuur. De werken van de kunstenaar zijn te vinden in tal van privécollecties in de VS, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Brazilië en Azië.

Prijs: € 0